Hvad er kiropraktik?
Kiropraktorer er specialister i bevægeapparatet, der er styret af nervesystemet i hjerne og rygmarv. Vi arbejder med at diagnosticere, behandle og forebygge smertetilstande og nedsatte funktioner i knogler, led, sener, nerver og muskler. I vores arbejde fokuserer vi på at fjerne årsagen til smerterne og ikke blot symptomerne. Når årsagen til smerten er lokaliseret og behandlet, rådgiver vi dig om, hvordan du kan forhindre, at den kommer igen.

Historie

Det er via manipulationsbehandling, at kiropraktoren udfører sit arbejde og opnår resultater. Manipulationsbehandlingen har været kendt siden oldtiden, men først i 1897 blev kiropraktikken grundlagt som behandlingsform. Ophavsmanden var den canadiske healer Daniel David Palmer, der havde fundet ud af, at mange sygdomme stammede fra ryghvirvler, der forstyrrede nervebanerne.

I mange år blev kiropraktikken set som en alternativ behandlingsform, men i 1992 blev kiropraktorerne autoriseret af Sundhedsstyrelsen, og der ydes nu tilskud til behandlingerne fra den offentlige sygesikring.

Du kan læse mere om kiropraktikkens historie her:

http://www.danskkiropraktorforening.dk/Om-DKF/Baggrund-og-historie/

Uddannelse

En autoriseret kiropraktor har en kandidatgrad i klinisk biomekanik fra Syddansk Universitet. I løbet af den 5-årige uddannelse bliver den studerende undervist i teori om almen sygdomsdiagnostik og klinisk biomekanik, er i flere praktikophold og bliver også undervist i billeddiagnostik og radiografi for at lære at tage røntgenbilleder og efterfølgende at tolke billedmaterialet korrekt.

For at opnå ret til selvstændigt virke skal den studerende efter endt uddannelse på universitet gennemføre en 12-måneders supplerende praktisk uddannelse hos en praktiserende kiropraktor.

KIROPRAKTIK FOR BEGYNDERE
Klik i det hvide felt for at afspille

HJERNE, KROP OG RYG
Klik i det hvide felt for at afspille

SKADESFOREBYGGELSE
Klik i det hvide felt for at afspille